חיישן Filament runout

עברה כמעט שנה מאז נכנסתי לתחום הזה של מדפסות ושל כתיבת פוסטים. במהלך השנה הזו למדתי להתמודד עם תקלות טכניות, הגדרות מיוחדות, הדפסות בעובי שונה מהמקובל והבנה עמוקה של כל מיני תהליכים. הקמתי גם מחשב עם שרת הדפסה שבעזרתו אני יכול לבחון את הסטאטוס של ההדפסה מרחוק וגם לשלוח הדפסות שאני בפועל לא בבית.

החלטתי שהגיע הזמן לקפוץ מדרגה. המדפסת במצבה הטבעי מגיעה עם לוח פשוט מאוד ודל במשאבים (8 ביט בלבד). מה שאומר שכל שינוי שחשבתי לעשות שאינו מכאני דורש התעסקות עם החומרה. מכל הסרטונים שצפיתי בהם, רשמתי לעצמי מספר נקודות שהייתי רוצה ליישם. הראשונה הייתה הוספת מנגנון BLTouch אשר ידגום את האיזון של מיטת ההדפסה וישתנה בהתאם. כמו כן רציתי להכניס מנגנון שיזהה מתי נגמר חומר גלם ויעצור עד שאטען חומר חדש.

ישנם לא מעט דברים נוספים שהייתי רוצה ליישם (כגון העברת המחשב אחורה) אבל אני לא רואה את זה קורה בקרוב.

כדי שאצליח ליישם את התכונות האלו התחלתי בהחלפת לוח האם. רכשתי לוח אם של חברת BigTreeTech מסוג SKR mini V1.2. ההחלפה עצמה הייתה יחסית פשוטה אבל כל כך חששתי שפשוט הצפתי את כל הכבלים השונים בדגלונים.

הייתי מודע לעובדה שהלוח הזה מגיע עם שבבי ניהוג מסוג TMC2209 אבל מה שהפתיע אותי זה ההשפעה שלהם על כמות הרעש שהמדפסת הפסיקה לעשות. עד כדי כך שאתה צריך לעמוד קרוב למדפסת כדאי לראות שהיא מדפיסה.

ניסיתי לחבר מיד את מנגנון BLTouch ששוכב אצלי כבר כמה חודשים ולצערי שום דבר לא קרה. המדפסת עבדה והגיבה אבל לא לפקודת ההפעלה שלו.לקח לי קצת זמן אבל אז הבנתי שהתקנה של לוח כזה דורשת כבר מעבר לאיזור אחר. אני נדרש לעשות עדכונים בקושחה.

נעזרתי במספר סרטונים של מייקל מערוץ TeachingTech ושל כריס מערוץ Chris basement (ניתן להעזר ב Playlist ). נתקלתי בלא מעט תקלות, זה לא מיועד לבעלי לב חלש!!. מחיצות נעלמו לי ומספר הגדרות גרמו לכשלון אבל אחרי קצת חיפושי מידע באינטרנט הצלחתי לייצר Firmware משלי על בסיס הגרסה האחרונה.

אחד הדברים שהוספתי למערכת הוא יכולת הפעלה של חיישן שמזהה כאשר נגמר החומר במהלך ההדפסה. תחשבו איזה מבאס זה להגיע אחרי יום שלם של הדפסה ולגלות שנגמר החומר באמצע הדרך. גם בוזבז זמן רב וגם החומר שהודפס עד כה הלך לפח.

התבססתי על התכנונים הקיימים ברשת ויצרתי מנגנון שמכיל מפסק מסוג מיקרו וצינור כניסה ויציאה שמוקמו בקו ישר. הבעיה הראשונה הייתה שבמפסק שהיה לי ביד לא היה גשר מאריך אז יצרתי משלי בהדפסה. הכשלון הראשון 🙂 במנגנון הזה!! חומר PLA אינו אלסטי מספיק. אחרי שהחזקתי אותו לחוץ יותר משעה הוא פשוט נשאר בצורה הזו.

תוך כדי התנסות בפירוק והרכבה של המפסק הצלחתי בטעות לדחוף מברג לתוך המאוורר של גוף החימום ולשבור אותו. ניצלתי את ההזדמנות של רכישת המאוורר לרכישה של מפסק חדש עם גשר מתאים וממדים קטנים יותר בצורה משמעותית.

תכננתי בית חדש למפסק החדש והחלטתי למקם אותו באופן קבוע על המתלה של ה Extruder. אין לי מושג למה אבל הרבה מייקרים רבים מתעצלים ופשוט משאירים אותו תלוי. אני פחות מתחבר לזה כי אני מעדיף לדעת בדיוק את המסלול ועם מה אני מתמודד.

תכנון מינמליסטי הושלם ובעזרת טכניקה חדשה של החדרת אינסרטים עם תבריג בעזרת חימום (שלמדתי לאחרונה ואני מרבה להשתמש בה) הצלחתי לייצר שטח כללי קטן עוד יותר. לקראת ההתקנה המלאה בדקתי כיצד הוא יכנס למקום ואז גיליתי את הכישלון השני שלי. לפני מספר חודשים החלפתי את התקן ה Extruder המקורי במנגנון מתכתי עם זוג גלגלי משיכה (עושה עבודה מעולה – ממליץ!). מה שלא שיניתי זה את המודל שלו בתיב"ם ולכן מרכז הצינור המוביל על ההתקן היה מוסט ב 2 מ"מ מנקודת הכניסה של החומר. בעולם רגיל זה לא כזו בעיה אבל במידול בטווחים כאלו קטנים זה אומר שחומר הגלם צריך להתקפל בשביל להיכנס.

מדדתי מחדש את המרכזים והספתי חיזוקים והשלמות חומר על מנת לקבל הדפסה חזקה וחלקה. התקבל רכיב יפה שנכנס בדיוק למקום ועכשיו נותן לי שקט נפשי (רק נפשי, כשנגמר החומר זה מתחיל צפצף כמו משוגע).

עכשיו אפשר לחזור למשימות ההדפסה ולשאר הפרויקטים שיש לי בדרך (לאחרונה הדליקו אותי על יצירת מכונת CNC ביתית).

The 3DP blogger. (איל ס.)