תמונה המופיעה בסלע

כבר לפני 200 שנה התחילו לייצר תמונות שמפתיעות את הצופים בהן כאשר הן מופיעות באופן מפתיע. הטכניקה נקראת Lithophane או בתרגום גס לעברית "מופיע בסלע" (לא הצלחתי למצוא תרגום אמיתי אז תרגמתי את ויקיפדיה). הרעיון העיקרי הוא לחצוב תמונה בסלע במבט ראשוני לא מבינים מה רואים וכאשר מאירים אותה מאחור, אז מתרחש הקסם והיא מופיעה לה פתאום.

לפני כשנה+ התחילו להופיע ברשת סרטונים על טכניקות להכנת מודלים תלת ממדיים והדפסה שלהם בתצורת Lithophane. אני ממש אהבתי את הרעיון של תמונה בהפתעה והתחלתי לקרוא על הנושא קצת. הטכניקה עצמה מאוד פשוטה. אזור כהה בתמונה יהיה בולט יותר לעומת אזור בהיר שיהיה שקוע.

הבעיה בכל ההדגמות שראיתי הייתה שיטת ההדפסה. כל האתרים המליצו על הדפסת התמונה בצורה ניצבת למשטח ההדפסה. כלומר להדפיס עמוד דק וגבוה. מנסיון אישי כדאי להמעיט בהדפסות כאלו כי יש סיכוי גבוה שההדפסה תתנתק מהמקום.

בימים האחרונים אחד מהערוצים שאני עוקב אחריהם העלה סרטון חדש של הכנת מודלים שניתן להדפיס אותם בצורה שטוחה. בערוץ של The 3D print general ניתן למצוא הסבר יפה של הדפסת תמונות ויצירה שלהם.

החלטתי שאני מנסה וניגשתי לאתר https://tool.itslitho.com/ שבעזרתו מייצרים את המודל להדפסה. בכמה לחיצות פשוטות ניתן לכוונן את בהירות התמונה, גודל ועוד מספר פרמטרים ברורים ופשוטים.

והנה התוצאה של הדפסה קצרה יחסית (רק 50 דקות).

The 3DP blogger. (איל ס.)