שמתי לב שאני יורד קצת בקצב הפרסומים של הפוסטים. לשמחתי זה נובע ממשימות אחרות שמעסיקות אותי. רק בשבוע האחרון הייתי עסוק עד הצוואר בתרגום לעברית של עלילת ספור רצח ביער עושר ואושר. הבת שלי ארגנה לעצמה פעילות יום הולדת (17) שבה כל אחד מהאורחים מקבל דמות מהסיפור ומשימות שונות מלאות תככים. הכל לקראת רצח שמתבצע באמצע ואז עוברים לחקירה. אז אחרי שרכשנו את הסיפור מהאינטרנט, ישבתי לתרגם אותו. לא שהחברים בגיל הזה לא יודעים אנגלית אבל כדי שלא יהיו עסוקים בתרגום אלא במשחק.
אז תוך כדי תרגום חשבתי לעצמי שבאמת לאחרונה אני עוסק בתרגום שפות ללא הפסקה.
המודלים שאני מתכנן בדרך כלל הם בשפת Solidworks ומתורגמים ל STL אשר נטען לתוכנת החיתוך הנבחרת ומתורגם שוב לשפה של המדפסת (הפופולרית למיטב הבנתי היא Marlin).
יש כמות גדולה של תוכנות חיתוך או בשמם החדש… פורסנים (אני חושב שאני המצאתי 😀).
למעשה הפורסנים דומים ברעיון לחותכנים של עוגיות (ראיתי האמת כמה רעיונות להדפסת חותכני עוגיות). ההבדל הוא שבמקום לחתוך צורות מתוך חומר הם בעצם פורסים את המודל לפרוסות דקות בעובי נבחר לאורך הגובה. כל פרוסה כזו נבחנת ובהתאם להגדרות השונות מתורגמת לשפת הדפסה שמסבירה למדפסת מה לעשות ולאן לזוז.
למעשה קשה מאוד לבחור בתוכנה מתאימה. יש את slic3r, cura, simplify 3d ועוד ועוד. ניתן לקרוא המלצות בקישור הבא.
נכון לעכשיו אני בחרתי ב Cura . יש לה קצת מגבלות אבל הממשק שלה מדבר אליי. הוא פשוט וברור. יש לי את הפרופיל שאני הרכבתי על בסיס הצעות שונות אבל ניתן גם להוריד מהאתר של CHEP אשר מסביר בסרטונים מעולה (סרטון הסבר על גרסת 4.2.1 לדוגמא).
השימוש בפורסנים פותח עשרות הגדרות ואפשרויות הדפסה שונות. את האפשרויות האלה כמו חלק שהזכרתי כבר (רפסודה, חצאית) אני חוקר ולומד ואשתף אתכם בהמשך.
אז במידה ולא נרשמתם עדיין לקבלת עדכונים, אני מזמין אתכם לעשות זאת ונתראה בפוסטים הבאים.
The 3DP blogger. (איל ס.)