אחרי שבפוסט הקודם טיפלתי במצב הקפה בעבודה, החלטתי לבחון את נגישות הקפה בבית.
לפני כשנה רכשנו מכונת Nespresso C30 נחמדה מאוד 🙂 .
המכונה עובדת בקצב מפתיע, יחסית לכמות הקפה ששתינו לפני שהיא הגיעה, אבל עדיין לא הגענו לטעם האהוב על כל אחד מאיתנו בבית (וזה אחרי התנסות בלא מעט סוגי קפסולות).
דבר אחד בטוח, כל מתקני התצוגה השונים של הקפסולות תופסים יותר מידי מקום על השיש. חשבנו בהתחלה לקנות קוביה שקופה שזה סוג של רהיט אבל הגענו למסקנה שזה לאט לאט יטייל הצידה ויעלם כדי לפנות מקום על השיש.
עברנו למתקנים עומדים שתופסים פחות מקום אבל גם זה מציק ומטייל לו בכל פעם מחדש.
החלטתי שהגיע הזמן לתכנן מקום אחסון שמתאים לנו. במקרה באותו זמן, סיסטמטיקס הכריזה על תחרות עיצוב מתקן קפסולות. חשבתי לנסות לתכנן משהו שיכנס גם לתחרות. הבעיה העיקרית שלי שאני חושב פונקציונלית יותר מאשר עיצובית ולכן בסופו של דבר נשארתי עם הכוון שאני רוצה ועל הדרך אני שמח לתת פה קרדיט לפרויקט שזכה במקום ראשון.
כפי שציינתי קודם, אני לרוב חושב בהיבטים פונקציונליים ולכן המשימה שעמדה בפני הייתה לתכנן מתקן שלא יתפוס מקום, שיהיה נוח לתפעול ושיכיל לפחות 20 קפסולות.
השלב הראשון היה לחפש מודל של מכונת הנספרסו שיש לנו ועל גבי המודל הזה לתכנן את מתקן הקפסולות במקום להתחיל במדידות ולצערי ולהפתעתי לא הצלחתי למצוא אפילו לא מודל אחד. מה שהצלחתי למצוא זה תכנון של מתקן קפסולות עבור המכונה שיש לנו בבית באתר השיתופי להדפסות תלת ממד Thingiverse (אפשר למצוא שם כל כך הרבה דברים אבל חשוב לשים לב לכללי הרשאות השימוש).
התכנון המקורי (אפשר לראות אותו כאן) מאפשר לתלות את המתקן על גבי המכונה ולכן הוא עונה בצורה מידית על החיסכון במקום. ראיתי גם תכנונים דומים שמציעים להדביק את המתלים על המכונה אבל לא התחברתי לרעיון של לעשות נזק למכונה.
דבר נוסף שמאוד הציק לי זה התכנון שמביא לכך שיש צורך להדפיס את המתקן בעמידה. בגלל שמדובר בלוח צר וארוך, כל פעם בערך באמצע המדפסת נתנה קפיצה קלה וגרמה לקריסה ושוב כל מה שהודפס זה הר של ספגטי.
בחנתי את ההרשאות שניתנו לתכנון של המתקן הזה וראיתי שהוא מרשה לקחת את הרעיון שלו כבסיס ולשנות אותו לפי הצורך. ניגשתי מיד לעבודה.
תחילה, הארכתי את המתקן בצורה כזו שישכב על כל המכונה ולא רק על חצי. זה איפשר לי להכניס 4 מגשים בכל צד ובצורה זו נתתי מענה של 20 קפסולות לפחות (עכשיו כבר יש מקום ל40). לאחר מכן החלטתי לשנות את החיבור בין החלק העליון לבין המגשים ואז בחנתי אפשרויות שונות.

ניסיתי להדפיס את המשטח עם החיבור המקןרי בשכיבה וזה גרם לכך שהאיזור של החיבור פשוט הודפס באויר (אין שם תמיכה). הוספה של תמיכות גרמה להדפסה להראות נורא ולכן המשכתי בתהליך.
בצעתי מספר הדפסות כושלות בדרך אל האושר.

התכנון הסופי התבסס על תעלות שיצרתי לאורך החלק העליון שלתוכן ניתן להחליק את המגשים.
האתגר העיקרי שעמד בפני כעת היה כיצד מדפיסים את החלק העליון בשכיבה ומאפשרים לתעלות לקבל צורה תקינה ולא להדפיס באויר. כמובן דבר נוסף שאני לא אוהב זה להדפיס את תמיכות מיותרות.
בחיפושים שלי בין סרטונים שונים נתקלתי בסרטון הסבר כיצד לתכנן במטרה להמנע מתמיכות – maker muse ושם למדתי כי ניתן להוסיף שכבה "מתאבדת" אשר מודפסת במטרה לתת תמיכה לשכבות מעליה ובסיום ההדפסה פשוט מסירים אותה בעזרת סכין חיתוך.

את המודלים להדפסה העליתי לאתר Thingiverse בקישור הבא.

מה שהתקבל בסופו של דבר זה מתקן פונקציואנלי לחלוטין שמכיל עכשיו 40 קפסולות שזמינות בכל רגע ועכשיו זה הזמן ללכת להכין קפה. נתראה עם כוס קפה בפעם הבאה.
אל תשכחו להרשם לעדכונים.
The 3DP blogger. (איל ס.)