מי שמכיר אותי יודע שברגע שאני מחליט להתעסק עם משהו אני נכנס לעומק שלו וחוקר אותו ללא הפסקה. אותו הדבר קורה גם כאשר אני עומד לקנות מככשיר כלשהו. לפעמים עד שאני מחליט על משהו ( מרוב מחקר כמובן) אני מגלה שהוא כבר מיושן מידי או כבר לא זמין.
במקרה של המדפסת די הפתעתי את עצמי. אולי עזרה העובדה שקצת הייתה לי הזדמנות להתעסק עם המדפסת שאשתי קנתה לבית הספר (שם למזלה, אני לא הייתי לגמרי מעורב אלא זה היה בהתאם לנהוג במשרד החינוך. רוכשים על בסיס המלצה אחת שעוברת אצל כולםםםםם).
העיכוב הקל מהרגע שהחלטתי שאני קונה לעצמי מדפסת עד הרגע שרכשתי בפועל התבסס על הזמן להשוות בין האתרים השונים שמציעים את המדפסת (המדפסת שאני רכשתי הייתה Ender 3 Pro) ולהבין איפה התמורה הטובה ביותר למחיר הזול ביותר.
אבל בכל זאת אשמח לשתף קצת לגבי המחשבות והתהיות שהיו לי לגבי איזה מדפסת לקנות.
ישנם מספר דברים שעמדו לפניי בהחלטה. מטרה, תקציב, גודל המדפסת, שיטת ההדפסה וחומרי הדפסה, סגנון המדפסת, מהיכן לרכוש, תכונות מיוחדות (נקודה שעלולה להיות בעייתית מראש אבל לעיתים תוך כדי קריאה של חומר מתמקדים).
נתחיל מהמטרה. למה בכלל אני צריך את זה? האם זה למטרות מסחריות? כנראה שלא במידה ואתם בוחנים מדפסת למטרות מסחריות זה בהחלט לא המקום. האם המטרה היא להדפיס דמויות וחלקים שהורדתם מאינטרנט או שבכלל זה סתם כי זה מאוד מעניין? אצלי זה היה בגלל היכולת לייצר דברים וקצת בגלל הצורך להתעסק עם משהו מסעיר כן 🙂 , זה מה שמסעיר אותי. אני לא טיפוס של קפיצה מצוקים או ספורט אתגרי כלשהו או ספורט כלשהו בעצם.
את ההגדרה של התקציב החלטתי להשאיר לחשיבה לקראת הסוף אבל הנחתי שסביב ה 1000 שקלים זה סביר לנקודת ההתחלה.
גודל המדפסת, או יותר נכון לחשוב במונחים של ממדי ההדפסה, להפתעתי אינם פונקציה ישרה של המחיר. ניתן למצוא מדפסות שגודל ההדפסה מאוד קטן אך המחיר יחסית גבוה ופה נכנס כבר הפקטור של סגנון המדפסת ותכונות מיוחדות. מבחינתי היה לי חשוב לפרוץ את המחסום שבו נתקלתי במדפסת הקטנה (Duplicator i3 mini) של 10 ס"מ. גם הגודל הפיסי של המדפסת היה לי חשוב כי יש לי מגבלה של מקום וזה הוביל לטווח מדפסות שהמגש שלהן באזור ה20 ס"מ מה שנראה לרוב מספק.
ישנן לא מעט שיטות הדפסה וחומרים. במסמך המצורף שהגיע אליי מקהילת תלת מימד בין אנשים 3D בטלגרם אפשר לראות את הרשימה הארוכה של חומרי הדפסה. פה לא הייתה שאלה כלל. השיטה הפשוטה והברורה לתפעול היא Fused deposition modelling FDM. רוב המדפסות להדפסה ביתית משתמשות בשיטה זו. בשיטת ה FDM למעשה מזריקים את חומר ההדפסה לתוך ראש הזרקה מחומם והחומר המוזרק מונח במקומו שכבה על גבי שכבה. ניתן לראות בסרטון של Teaching Tech את ההסברים על חלק מהשיטות. (גם במאמר של אתר wanhao). אחד החומרים הנפוצים ביותר הוא PLA ולכן החלטתי שאני מתמקד על מדפסת בשיטת FDM ויודעת להדפיס עם חומר גלם PLA. האמת זה לא עזר לסנן כי כמעט כל המדפסות הביתיות כאלו.
סגנון המדפסת היה גורם די מכריע בבחירה של המדפסת. ישנן מדפסות בסגנון "אני רוצה להוציא מהקופסא ולהדפיס" ויש את אלו שדורשות יכולות הרכבה של רהיטי איקאה. אני אוהב לעשות דברים בעצמי והולך לי לא רע עם רהיטי איקאה אז כמובן שבחרתי את סגנון ה DIY.
נשארו לבחון תכונות מיוחדות של המדפסת. למדתי שמגש מחומם יכול לסייע בהדבקת השכבה הראשונה ולכן וידאתי שאני מסתכל על מדפסות כאלו. דבר נוסף שהיה חשוב לי בתכונות זה האם יש מספיק מידע זמין כדי שלא אצטרך לשבור את הראש על כל דבר קטן . מצאתי שלמדפסות של חברת Creality יש מקורות מידע מטורפים ב YouTube ולכן הבנתי שזה הכוון שלי.
הגיע השלב של החלטה היכן לרכוש ופה יש מגוון לא קטן. aliexpress, Banggood, Amazon…. יש גם כל מיני חבילות שניתן לרכוש. כאלו ששולחים עם המדפסת ראשים נוספים או משטח הדפסה מזכוכית. למעשה בסופו של דבר גיליתי שלחברה יש אזור מכירות משלה ושם יצאה העסקה הכי זולה. המדפסת נשלחה ללא עלות משלוח (כמובן ש fedex לא הזניחו את עצמם ולקחו עלות חלקית) ויחד עם עלות מיסים המדפסת הגיעה אליי בפחות מ900 שקלים.

ההתמודדות עם ההרכבה של המדפסת הייתה מאוד פשוטה וכמובן שגם פה עבדתי בצמוד לסרטונים. תוך שעה בערך הייתי מוכן להדפסה הראשונה.
בהזדמנות קרובה אני אספר על התהליך של הכיול שלה שלצערי עדיין לא הושלם אבל בקרוב מאוד זה יקרה.
אל תשכחו להירשם לעדכונים במידה ועדיין לא עשיתם זאת ונתראה בפוסטים הבאים.
The 3DP blogger. (איל ס.)