מתלה כפתורים

אחרי התכנון הראשון של מתלי הענק שלי, החלטנו לצאת עם קונספט חדשים של קיר עם מתלים בצורת כפתורים. כבר הזכרתי את הרעיון בפוסטים הקודמים בהם דיברתי על התמיכות הנדרשות בזמן ההדפסה. בפוסט הזה אני רוצה לשתף את השלבים והמחשבות של התכנון.

כאשר ניגשים לתכנון כלשהוף דבר ראשון יש לבחון מה הדרישות בדרך. לא מדובר םה רק על מתלה בצורה של כפתור. ישנן מספר דרישות פונקציאנליות. להלן רשימת הדרישות שהיה צורך להתייחס אליהן במהלך התכנון.

  1. המתלה צריך להחזיק עליו כמות גדולה של בגדים (בעיקר סווטשריטס). הערכה גסה של עד 10 ק"ג.
  2. חייבת להיות דרך פשוטה לחבר אותו לקיר.
  3. צריך כמה שיותר צבעים.

כל אחת מהדרישות כמובן יצרה ערכת דרישות משנה. לדוגמא הדרישה של המשקל מחייבת לתכנן להדפסה לאורך הסיבים ולא בעמידה.
הדרישה להדפיס בכמה שיותר צבעים הביאה למחשבה שכדאי להפריד את המוט המרכזי ואת הכפתור מקדימה ואז ניתן להדפיס את המוט בצבע אחיד ואת הכפתור בקלות להדפיס בכמה צבעים שרוצים ובאיזה כוון הדפסה שיתן מראה יפה יותר.
גם הדרישה לדרך פשוטה לחיבור לקיר הובילה למחשבה של חלוקה לשניים אבל כאן נכנסה דרישה נוספת והיא שיש לחבר אותן בקלות ושלא יתנתקו בקלות.

שלל הדרישות ומהחשבות השונות הוביל לרעיון הראשוני שניתן לראות אותו בסרטון הבא:

המוט מתחבר בעזרת בורג ישירות לדיבל בקיר ואת הכפתור מלבישים עליו ונועלים בחצי סיבוב.
כמובן שקיימת הגבלה של אורך המוט בהתאם לבורג ומברג שניתן לרכוש בחנות חומרי בניין ולא באמצעים מיוחדים.

התכנון של מנגנון הנעילה היה מאתגר. יש לקחת בחשבון את המסלול שהוא צריך לעבור ואת העובדה שהוא נדרש להינעל.
בפעם הראשונה, הנחתי שמספיק לתת לפינים להגיע למקום ולבצע רבע סיבוב וזה המסלול שהתקבל.

אחרי הניסוי הראשון הבנתי שיש לנו פ בעיה. הכפתור נופל הנגיעה הראשונה. אין חיכוך ולכן הוא פשוט חוזר לאחור. זה הוביל למחשבה שנדרש לתת לפין לעלות מעט למעלה ואז לחזור לאחור. זה יתן לנו גם משיכה למקוםף יוסיף חיכוך ויאפשר נעילה. וזה המסלול החדש שהתקבל.

הגורם הבא המוט. בתחילה הנחנו שכדי לשמור על הדרישה למשקל, אדאג למוט קצר ככל האפשר. זה הביא למוט באורך של 7 ס"מ. הדפסנו מספר מוטות וכפתורים כאלו ותלינו אותם על הקיר. אני שמח לומר שזה עבד בהחלט. ההתקנה הייתה פשוטה, החיבור היה ברור והכפתור ננעל למקום.

הבעיה היחידה שעדיין נשארה היא העובדה שהאורך של 7 ס"מ קצר מידי ולא מאפשר מספיק מקום לתלייה רבה (ויש בלי העין הרע..).
התחלתי לבחון לכמה ניתן להאריך את המוט תוך שמירה על אורך שעדיין ניתן להשתמש בו במברג שיש לנו וגם לא יקרוס מהעומס. הארכתי את המוט בעוד 5 ס"מ (אורך כולל 12 ס"מ) והשתמשתי בתוכנת SolidWorks במודול Simulation express על לבחון את פילוג המשקל. קיבלתי את הניתוח הבא.

התמונה מוצגת בהגזמה כדי שניתן יהיה לראות את האזור שיזוז. לפי הניתוח תהיה תזוזה של פחות ממילימטר בקצה הרחוק ביותר עבור משקל של 10 ק"ג המרוכז בקצה.
בהמשך לפוסט הקודם, דאגתי הפעם שיהיו תמיכות כנדרש והתחלתי להדפיס סדרות.

מקווה שאתם נהנים מהכתיבה ואל תשכחו להרשם לעדכונים.

The 3DP blogger. (איל ס.)