נתקלתי לאחרונה במונח anamorphic אשר נותן פרשנות חדשה למה שמונח לפני העיניים שלנו. למעשה מדובר בקונספט קולנועי שמדבר על צילום במבט רחב בשימוש בעדשה רגילה.
אני יותר התחברתי לפרוש המקורי מהשפה היוונית. המילה Morph פירושה צורה ויחד עם התחילית מתקבל "חזרה לצורה".
בעולם המידול וההדפסה, ישנו רעיון מעניין שלוקח שתי מילים ומרכיב אותן על גוף אחד משני צידיו ובסיבוב של 90 מעלות משתנה הצורה וחוזרת חזרה למקור שלה.


ישנן מספר שיטות. השיטה שאני מראה פה היא המורכבת יותר. ניתן ליישם בכל תוכנת תיב"ם. אני כמובן לא נוטש את SolidWorks. בשיטה הזו לצערי לא ניתן להשתמש בעברית בגלל האותיות ה"צפות" כגון י'.
השלבים לתכנון מודל כזה פשוטים אבל מורכבים גם יחד.
בשלב הראשון צריך לבחור במילים עם אותו מספר אותיות. במידה ואין לכם את את אותו מספר אותיות בשתי המילים, ניתן לחשוב על תוספת כגון לב או סימן קריאה.את המילה הראשונה נרשום על מישור כלשהו (עדיפות למישור ראשי של התוכנה). יש לתת מידות לכתב בצורה שיודעים את הגובה ואת הרוחב הכולל של הכיתוב. את המילה הראשונה מושכים לאורך זהה לרוחב הכיתוב.

את המילה השנייה יש לרשום על מישור ניצב למישור הקודם. גם פה יש לתת לכתב את הגובה במידה זהה ולוודא את רוחב הכולל של הכיתוב שתואם לרוחב מהשלב הראשון. כעת נבצע משיכה תוך חיתוך הפוך (כלומר כל מה שמחוץ לאותיות של המילה השניה יחתך) ואת המשיכה נבצע שוב ברוחב הכולל של המלל.

בשלב השלישי נמחק את כל הגופים הקטנים המיותרים שהתקבלו (אל תדאגו, בטוח יהיו כמה כאלו) ניתן למחוק בצורה אלכסונית של כל הגופים שהתקבלו. ניתן להתחכם ולבצע בחירה מעגלית .

לסיום נוסיף במה קטנה על מנת לחבר את כל האותיות ולהקל על ההדפסה. מנסיון, כדאי לחשוב גם על הדפסה של כל גוף אותיות בצורה בדידה ולאחר מכן להדביק לפלטה.



תוך כדי כתיבת הפוסט נתקלתי במספר שיטות נוספות. אחת מהן שמאוד התחברתי אליה היא שיטה שמפשטת את ההדפסה היא על בסיס החסרה כפי שניתן לראות בסרטון הבא מהערוץ של eunny.
שיטת ההחסרה לשמחתי מאפשרת שימוש בעברית (כמובן רק באזור שמסירים) ולכן אני בינתיים ממשיך לייצר גופים משתנים למיניהם.
מקווה שאתם נהנים מהכתיבה ואל תשכחו להרשם לעדכונים.
The 3DP blogger. (איל ס.)